Management coaching

management coaching

Een betrokken en goed functionerende manager is goud waard voor jouw organisatie. Medewerkers zijn en blijven betrokken, de klanten tevreden en de resultaten worden behaald.

Als een leidinggevende niet meer voldoende functioneert, heeft dit direct impact op (de resultaten van) je organisatie.

THEOS Coaching is gespecialiseerd in het begeleiden van managers die onvoldoende presteren. Door maatwerk coaching laat het hen de oorzaken onderzoeken van het disfunctioneren inclusief de achterliggende belemmeringen. En begeleidt hen bij het ontwikkelen of versterken van de benodigde leiderschapscompetenties. Hierdoor gaat deze manager weer op het vereiste niveau presteren. Een coachtraject is een investering die zich uiteindelijk terugverdient.

Wanneer een coachtraject?

indien één van jouw managers:

De snelheid van veranderingen niet kan bijbenen

Veranderingen in organisaties volgen elkaar vaak in golfbewegingen op. Dit kan leiden tot een verstarrend effect, ook bij ervaren managers. Door gerichte coaching krijgt deze manager weer zicht op de prioriteiten en hoofd- en bijzaken en wordt de achterliggende oorzaak van het niet mee kunnen komen onderzocht en aangepakt.

Meer leiderschapsstijlen moet ontwikkelen

Een dominant aanwezige leiderschapsstijl kan een manager een flinke lift geven in zijn/haar carrière. Gaandeweg echter kan het gebrek aan differentiëren in leiderschapsstijl leiden tot gebrek aan effectiviteit. Door een coachtraject aan te gaan, kan een manager verschillende leiderschapsstijlen onderzoeken, oefenen en zich eigen maken.

Een aantal noodzakelijke competenties moet aanleren en/of versterken

Door veranderingen binnen het bedrijf kan ook een wijziging binnen de competentiesets plaatsvinden. Coaching leent zich uitstekend voor het ontwikkelen en/of versterken van vrijwel alle leiderschapscompetenties.

Effectiever of productiever moet worden

Het komt regelmatig voor dat een presterende manager inboet aan effectiviteit en productiviteit. Met de juiste begeleiding van THEOS Coaching onderzoeken we de achterliggende oorzaken hiervan en creëren we nieuwe perspectieven die leiden tot hervonden effectiviteit en productiviteit.

Dreigt in een burn-out te raken

Als een manager in een burn-out dreigt te raken, zijn er al een flink aantal stations gepasseerd. THEOS Coaching is gespecialiseerd in het begeleiden bij stress en burn-out.

Waarom een management coach?
Een managementfunctie in is topsport. Met precies de juiste hoeveelheid mensen en middelen op precies het juiste moment de juiste dingen doen. Doelstellingen, targets, procesoptimalisatie en waar nodig kostenbesparingen.  Een constante informatiestroom van onder, van boven en extern. Klantentevredenheid, medewerkerstevredenheid, aandeelhouderstevredenheid en thuisfronttevredenheid. Soms 24 uur per dag, vaak 7 dagen in de week en altijd 52 weken per jaar. Ga er maar aanstaan, als manager moet je wel TOPFIT zijn!

THEOS Coaching zorgt ervoor dat managers fit blijven of dit weer worden om zo succesvol te zijn en te blijven in hun werk. Als opgeleid professional én ervaringsdeskundige is het de ideale sparringpartner en begeleidt het bij het verhogen van persoonlijk leiderschap en het doorbreken van belemmerende patronen.

Net als in de topsport zijn er veel onderdelen waarop gecoacht wordt, is er een heldere en beproefde aanpak en is het gericht op het behalen van resultaten.

Wellicht herken je één of zelfs meerdere situaties

Er verandert zoveel en zo snel op het werk...

Bijvoorbeeld een nieuwe eigenaar of manager, een nieuwe visie, missie of strategie binnen het bedrijf. Dit kan leiden tot onzekerheid, verlies van vertrouwde grip op zaken en (onbewuste) negatieve gevoelens. Met gerichte coaching kan ik jou helpen achter de achterliggende gevoelens en gedachtes hiervan te komen. Door het wegnemen van deze belemmerende overtuigingen en/of irrationele gedachtes krijg jij je grip en vertrouwen weer terug. 

I feel lonely at the top...

Het kan als eindverantwoordelijk soms behoorlijk eenzaam zijn. Maakt hij eigenlijk nog wel de juiste keuzes en hoe efficiënt is hij nu eigenlijk helemaal? Als sparringpartner kan ik jouw klankbord maar ook criticus zijn. Iemand die jou uitdaagt je blinde vlekken onder ogen te komen en je valkuilen en uitdagingen weer helder te krijgen. 

Ik wil/moet meer kwaliteiten gaan toevoegen aan mijn functie

Leiderschapsvaardigheden, timemanagement, assertiviteit, etc. zijn competenties die prima te ontwikkelen zijn. 
Door mogelijk achterliggende thema’s boven tafel te krijgen starten we het coachtraject op competentie ontwikkeling. Door vervolgens te oefenen in de coachpraktijk en de échte praktijk maak je je de competenties eigen. 

ik kan moeilijk omgaan met weerstand....

Weerstand wordt door leidinggevenden vaak gezien als vervelend en zelfs bedreigend en ondermijnend.
In een coachtraject kan ik jou helpen effectief om te gaan met weerstand en leer je ook je eigen weerstand in situaties te begrijpen en hanteren.

De balans werk-privé is zoek...

Het werk wordt steeds hectischer en het sociale leven steeds complexer. Hoe zicht te houden op wat écht belangrijk is en wat écht waarde heeft? In een coachtraject gaan we op zoek naar jouw unieke waarden en drijfveren. Aan het einde van een traject ben je in staat keuzes te maken o.b.v. wat voor jou écht belangrijk en wat écht urgent is.

ik zou als leidinggevende stelliger willen zijn...

Leidinggevenden moeten streng zijn, toch? Of niet! Ik help jou authentiek leiderschap te ontwikkelen. Door inzicht te krijgen in jouw unieke kwaliteiten en hoe ze in te zetten maar ook door het aanscherpen van onderbelichte competenties en elimineren van irrationele gedachtes groei jij in de effectiviteit van je leiderschap. 

Vind ik mijn werk nog wel leuk?

Te lang hetzelfde doen, kan afstompen en bovendien leiden tot ineffectief gedrag. Tegelijkertijd voelt het wel veilig en vertrouwd.
Door in een coachtraject op zoek te gaan naar jouw dieperliggende waardes en datgene “what makes you tick”, ga je je huidige werk opnieuw beoordelen. Nieuwe perspectieven en uitdagingen zullen zich aandienen!

aanpak

Ieder coachtraject is maatwerk maar heeft altijd een kop en een staart.
Naast persoonlijke gesprekken vindt er E-coaching plaats. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Pluform, een beschermd digitaal platform.

In grote lijnen ziet een coachtraject er bij THEOS Coaching als volgt uit:

resultaat

THEOS Coaching is erop gericht dat een manager na een succesvol traject zelfredzaam is. Dit is vastgelegd in de missie.
Door verkregen inzichten in kernkwaliteiten, drijfveren en gedragsprofiel weet de manager hoe deze unieke talenten effectief in te inzetten en te verzilveren. En door zicht op blinde vlekken, valkuilen, allergieën en overtuigingen is hij/zij in staat belemmeringen om te buigen naar mogelijkheden.
Dit leidt tot blijvend persoonlijke groei die wordt gemeten in de Coaching Monitor. 

Waarom THEOS Coaching?

Iedere manager heeft te maken met coaching, meestal door de direct leidinggevende of door een senior collega. Vaak is deze vorm van coaching gericht op de waan van de dag of in het beste geval op de actuele thema’s.  Veelal ligt de nadruk dan meer op de inhoud en minder op de mens.
Door de externe coaching van THEOS Coaching wordt de manager uít deze context gehaald waardoor er meer ruimte ontstaat en andere perspectieven zich aandienen. Dit leidt tot werkelijke groei.
Door mijn langdurige management ervaring ken ik de context van het leidinggeven en de daarbij horende thema’s. Naast ervaringsdeskundig ben ik geaccrediteerd als Practioner Coach en lid van de beroepsvereniging van coaches (NOBCO).  Ik ben getraind in diverse coachmethodes en -technieken en heb ruim 20 jaar ervaring in het vak.
Ik bén mensgericht en wérk resultaatgericht: hard op de zaak, zacht voor de mens. 

Waarom THEOS Coaching?

Iedere manager heeft te maken met coaching, meestal door de direct leidinggevende of door een senior collega. Vaak is deze vorm van coaching gericht op de waan van de dag of in het beste geval op de actuele thema’s.  Veelal ligt de nadruk dan meer op de inhoud en minder op de mens.
Door de externe coaching van THEOS Coaching wordt de manager uít deze context gehaald waardoor er meer ruimte ontstaat en andere perspectieven zich aandienen. Dit leidt tot werkelijke groei.
Door mijn langdurige management ervaring ken ik de context van het leidinggeven en de daarbij horende thema’s. Naast ervaringsdeskundig ben ik geaccrediteerd als Practioner Coach en lid van de beroepsvereniging van coaches (NOBCO).  Ik ben getraind in diverse coachmethodes en -technieken en heb ruim 20 jaar ervaring in het vak.
Ik bén mensgericht en wérk resultaatgericht: hard op de zaak, zacht voor de mens. 

locatie

Hoofdlocatie van THEOS Coaching is het Business Center in Almere, centraal gelegen in Almere Stad en op loopafstand van het Centraal Station. Vanuit Amsterdam en Utrecht is het slechts 30 minuten rijden.
Daarnaast beschikt THEOS Coaching ook over locaties in Utrecht, Amsterdam en Amersfoort.

Sessies kunnen bovendien digitaal plaatsvinden via Zoom en natuurlijk is een combinatie van live en digitaal óók mogelijk.

andere diensten THEOS Coaching

subsidie mogelijkheden

Ontwikkeladvies, SLIM, STAP: er zijn en komen veel subsidiemogelijkheden voor ontwikkeling

outplacement

Vanuit goed werkgeverschap en wetgeving zorgen voor begeleiding van werk naar werk voor je medewerker(s)

reintegratie 2e spoor

Zorgdragen voor je langdurige zieke medewerker én voldoen aan regelgeving

THEOS Coaching andere diensten

Vraag vrijblijvend een offerte op maat aan. Geef in het berichtvak een korte situatieomschrijving waarbinnen coaching moet plaats vinden.
Gebruik het formulier ook als je behoefte hebt aan meer informatie. In beide gevallen wordt binnen 24 uur contact met je opgenomen. 

Bellen kan ook:

 06 41 84 76 52