personal coaching

Naast specialisatie in managementcoaching en loopbaancoaching biedt THEOS Coaching ook personal coaching. Ook in situaties waarbij de coachvraag niet direct ligt binnen de werk- of loopbaancontext kan een traject voor een manager zeer zinvol zijn. Denk hierbij aan het willen ontwikkelen van bepaald gedrag of benodigde eigenschappen maar ook aan vraagstukken die zich bevinden op het vlak van identiteit en zingeving. Dit zelfstandig doen, levert vaak te weinig resultaat op omdat bepaalde patronen te diep zijn ingeslepen. Feit blijft dat we in deze situatie de echte confrontatie met onszelf niet aangaan. THEOS Coaching gaat die confrontatie niet uit de weg waardoor nieuwe perspectieven ontstaan die leiden tot persoonlijke groei. 

Personal Coaching kan helpen bij leren, kijken, voelen en zijn buiten je comfort-zone, het vergroten van je stretch-zone en laat je zo nu en dan met je tenen voelen in je stress-zone waardoor nieuwe perspectieven ontstaan.

Wellicht herken je één of zelfs meerdere situaties

Competentie ontwikkeling
Vraagstukken op identiteit-en zingevingsniveau
assertiviteitsontwikkeling
hulp bij stress en burn-out
verhogen effectiviteit persoonlijke communicatie

Stress en burn-out

Het leven van een manager binnen de retail kan behoorlijk hectisch zijn en daar is helemaal niets mis mee. “Het leven is als fietsen, je moet de vaart erin houden anders val je om” is een uitspraak van Albert Einstein. En dat klopt: van hard werken alleen word je niet ziek en ook stress is een prima mechanisme om moeilijke taken voor elkaar te krijgen. Als je passie hebt voor het werk wat je doet, bevlogenheid, dan is er niets mis met hard werken en een gezonde dosis stress.
Als de passie (tijdelijk) weg is en het stressmechanisme geen kans krijgt om zich te herstellen, kan dit overgaan in chronische stress waardoor overspannenheid kan ontstaan en uiteindelijk zelfs een burn-out.

Coaching is een uitstekende middel om preventief in te zetten bij chronische stress en biedt ook veel mogelijkheden bij burn-out.

aanpak

Net als iedere vorm van coaching is personal coaching maatwerk: de één heeft slechts dat laatste zetje in de juiste richting nodig, voor de ander is de persoonlijke zoektocht net begonnen.  Reken bij stress- en burn-out coaching op een langer traject met kortere sessies. Het het gratis kennismakingsgesprek is een uitstekende gelegenheid om aan de hand van de coachvraag een inschatting te maken van de duur van het traject en de frequentie van de gesprekken.

De aanpak van een traject is verder vrijwel gelijk aan het traject bij managementcoaching en biedt ook E-coaching en het gebruik van het beschermd digitale platform van Pluform.

resultaat

Als personal coach help ik om écht door te pakken op ingebrachte thema’s en laat ik de ander de confrontatie met zichzelf werkelijk aangaan. Door op verschillende manieren de persoon en systemen te belichten, komt er zicht op oorzaken en mogelijke verbanden en ontstaat er ruimte om de thema’s op een andere, efficiëntere wijze te benaderen. Deze persoonlijke groei draagt bij aan het antwoord krijgen op de vragen “wie ben ik, waar sta ik voor en wat je wil en kan ik daarmee doen?”.

Waarom THEOS Coaching?

Mijn corebusiness management coaching geeft mij een stevige basis om ook te coachen op vraagstukken die niet direct werkgerelateerd zijn. De ervaring en expertise zet ik met dezelfde passie en kwaliteit in voor persoonlijke vraagstukken.
Daar komt bij dat ik ruime ervaring heb mét en kennis bezit ván het coachen bij burn-out. In die gevallen waar dit thema speelt of zou kunnen gaan spelen, kan ik uitstekend faciliteren

In tegenstelling tot het geven van goedbedoelde adviezen en tips&tricks is mijn manier van werken erop gericht om de ander te laten reflecteren op zichzelf. Hierdoor ontstaan inzichten die écht van de ander zijn en vanwaaruit werkelijk persoonlijke keuzes gemaakt kunnen worden.  Mijn stijl is direct, soms zelfs stevig maar altijd respectvol: hard op de zaak, zacht voor de mens.

locatie

Gesprekken vinden plaats in het Business Center in Almere Het Business Center is centraal gelegen in Almere Stad op loopafstand van het Centraal Station. Vanuit Amsterdam of Utrecht is het resp. slechts 25 en 30 minuten rijden. 
Afspreken in de omgeving van cliënt’s woon- of werkplaats is bespreekbaar. THEOS Coaching kan in dat geval ook zorgen voor een passende locatie. 
Sessies kunnen ook digitaal plaatsvinden via Zoom en natuurlijk is een combinatie van live en digitaal óók mogelijk.

diensten

Voor begeleiding bij het benutten van je talenten en het effectief omgaan met belemmeringen

Voor begeleiding bij het behalen van je ambities; binnen je huidige functie of daarbuiten

Een versneld loopbaanadviestraject met als uitkomst een concreet en uitvoerbaarontwikkeladvies